INGREDIENCIE:
Cesto:
1 hrnček špaldovej celozrnej múky
2 PL medu
5 PL mlieka
3 PL jablkového pyré
štipka škorice
Puding:
600 ml mlieka
2 ks vanilkového pudingového prášku
2 PL medu
30 g masla
Krém:
500 g jemného tvarohu
150 g kyslej smotany
2 PL medu
1 odmerka vanilkový proteín
horká čokoláda na posýpku (voliteľné)
POSTUP:
Všetky suroviny na cesto spolu poriadne rozmiešame. Vzniknuté cesto natlačíme pomocou lyžice na spodok formy (s rozmerom zhruba 25×25 cm) vystlatej papierom na pečenie. Cesto pečieme 25 minút pri 180 stupňoch. Medzičasom si pripravíme puding podľa návodu a ešte do horúceho pridáme plátky masla, ktoré spolu poriadne vymiešame. Hotový vylejeme na upečené cesto a krémeš zatiaľ odložíme na chladné miesto. V miske si zmiešame tvaroh so smotanou, sladidlom a proteínom. Keď nám vrch pudingovej vrstvy stuhol, nanesieme tvarohový krém. Krémeš dáme aspoň na 4 hodiny stuhnúť do chladničky a následne ho môžeme posypať/poliať čokoládou a podávať.
Najnovšie komentáre