Ingrediencie:

Cesto:

200g celozrnej špaldovej hladkej múky  

štipka soli

120g  masla 

2 žĺtka

1 trstinový vanilkový cukor

Jablková vrstva:

8ks  jabĺk

2 čl škorice

2 PL kokosového cukru

1 vanilkový puding

1,5 dcl vody

Orechovo-ovsená krusta:

hrsť lieskových orechov

hrsť vlašských orechov

2 PL kokosového cukru

50g masla 

4PL jemných ovsených vločiek 

Postup:

Zo surovín na cesto ručne vymiesime kompaktné cesto, ktoré na chvíľu uložíme do chladničky. 

Zatiaľ si ošúpeme jablká, odkôstkujeme a nakrájame na malé kocky. Vložíme do hrnca a asi 12 minút ich dusíme so škoricou a troškou vody. V samostatnej nádobe si vymiešame vo vode puding a cukor, následne pudingovú zmes pridáme k jablkám a premiešame, kým nezovrie. Cesto ručne vtláčaním uložíme do formy na okrúhle koláče (ak nemáte klasiku na apple pie, tak možno aj do silikónovej či tortovej formy). Jemne popicháme vidličkou a na cesto uložíme pudingové jablká. V ďalšej miske si ručne spracujeme maslo, nahrubo pomleté orechy, jemné ovsené vločky a cukor. Vytvoríme si malé hrudky, ktoré rovnomerne umiestnime na koláč, na jablkovú vrstvu. Pečieme na 180°asi 20-25 minút, resp. kým krusta na vrchu jemne nezhnedne. 

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook