Ingrediencie:
Cesto:
200g celozrnej špaldovej hladkej múky
štipka soli
120g masla
2 žĺtka
1 trstinový vanilkový cukor
Jablková vrstva:
8ks jabĺk
2 čl škorice
2 PL kokosového cukru
1 vanilkový puding
1,5 dcl vody
Orechovo-ovsená krusta:
hrsť lieskových orechov
hrsť vlašských orechov
2 PL kokosového cukru
50g masla
4PL jemných ovsených vločiek
Postup:
Zo surovín na cesto ručne vymiesime kompaktné cesto, ktoré na chvíľu uložíme do chladničky.
Zatiaľ si ošúpeme jablká, odkôstkujeme a nakrájame na malé kocky. Vložíme do hrnca a asi 12 minút ich dusíme so škoricou a troškou vody. V samostatnej nádobe si vymiešame vo vode puding a cukor, následne pudingovú zmes pridáme k jablkám a premiešame, kým nezovrie. Cesto ručne vtláčaním uložíme do formy na okrúhle koláče (ak nemáte klasiku na apple pie, tak možno aj do silikónovej či tortovej formy). Jemne popicháme vidličkou a na cesto uložíme pudingové jablká. V ďalšej miske si ručne spracujeme maslo, nahrubo pomleté orechy, jemné ovsené vločky a cukor. Vytvoríme si malé hrudky, ktoré rovnomerne umiestnime na koláč, na jablkovú vrstvu. Pečieme na 180°asi 20-25 minút, resp. kým krusta na vrchu jemne nezhnedne.
Najnovšie komentáre