INGREDIENCIE:

3 vajíčka

3 PL medu 

1 čl mletej ceylon škorice

5 PL domácej jablkovej výživy (bez cukru)

3 menšie jablká

1 1/2 hrnčeka špaldovej celozrnej múky

1 čl kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov

1/2 čl perníkového korenia

200 ml mlieka 

1/2 hrnčeka roztopeného kokosového oleja

2 PL kakaa

Na vrch:

domáci džem 

50 g horkej čokolády (70%)

1 PL masla (alebo kokosového oleja)

250g kyslá smotana

100 g tvarohu

1 čl medu

Voliteľné:

lieskové orechy

sušené slivky, hrozienka

nasekané mandle mandle

POSTUP:

Vajíčka vyšľaháme s medom dopenista, pridáme mlieko, olej, jablkovú výživu, znova premiešame. Následne pridáme sypké ingrediencie a na záver ošúpané a nastrúhané jablká. Do cesta môžeme pridať sušené slivky, hrozienka, nasekanú horkú čokoládu či lieskové orechy. 

Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný menší plech alebo tortovú formu a pečieme vo vyhriatej rúre na 180° asi 45 minút. 

Tesne pred dopečením si v hrnci roztopíme čokoládu s maslom alebo kokosovým olejom a medom, následne pridáme smotanu a tvaroh, metličkou nad ohňom premiešame a odstavíme. 

Po upečení, ešte horúci koláč potrieme domácim džemom a smotanovo tvarohovou zmesou. Na vrch môžeme pridať posekané mandle či iné orechy. Necháme vychladnúť. 

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook