3 vajíčka
3 PL medu
1 čl mletej ceylon škorice
5 PL domácej jablkovej výživy (bez cukru)
3 menšie jablká
1 1/2 hrnčeka špaldovej celozrnej múky
1 čl kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
1/2 čl perníkového korenia
200 ml mlieka
1/2 hrnčeka roztopeného kokosového oleja
2 PL kakaa
Na vrch:
domáci džem
50 g horkej čokolády (70%)
1 PL masla (alebo kokosového oleja)
250g kyslá smotana
100 g tvarohu
1 čl medu
Voliteľné:
lieskové orechy
sušené slivky, hrozienka
nasekané mandle mandle
POSTUP:
Vajíčka vyšľaháme s medom dopenista, pridáme mlieko, olej, jablkovú výživu, znova premiešame. Následne pridáme sypké ingrediencie a na záver ošúpané a nastrúhané jablká. Do cesta môžeme pridať sušené slivky, hrozienka, nasekanú horkú čokoládu či lieskové orechy.
Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný menší plech alebo tortovú formu a pečieme vo vyhriatej rúre na 180° asi 45 minút.
Tesne pred dopečením si v hrnci roztopíme čokoládu s maslom alebo kokosovým olejom a medom, následne pridáme smotanu a tvaroh, metličkou nad ohňom premiešame a odstavíme.
Po upečení, ešte horúci koláč potrieme domácim džemom a smotanovo tvarohovou zmesou. Na vrch môžeme pridať posekané mandle či iné orechy. Necháme vychladnúť.
Najnovšie komentáre