INGREDIENCIE:

Korpus:

1 šálka ovsených vločiek 

5 ks ovsených sušienok (napr. Hobitts)

3/4 šálky orechov (vlašské, kešu, akékoľvek)

štipka soli

80 g masla

2 PL kokosového oleja

Tvarohová zmes:

vanilkový puding

250 ml polotučného mlieka

500 g jemného tvarohu

200g kyslej smotany

1 téglik gréckeho jogurtu Milko

4 PL kokosového cukru (iného sladidla)

2 vajcia

šťava z polovice citróna

štipka soli

1 dávka vanilkového proteínu (voliteľné)

Ovocná zmes:

350g mrazeného ovocia (samostatne alebo mix- jahody, čučoriedky, maliny…)

3 PL chia semienok

1 PL medu

 

 

 

 

 

 

POSTUP:

Do mixéra si dáme ovsené sušienky, orechy, vločky, štipku soli a rozmixujeme na hrubozrnú zmes.

Presypeme do misky a zalejeme roztopeným maslom a kokosovým olejom. Ja pridávam aj 1PL arašidového masla, čo je pre vás voliteľné, nie nutné. Vzniknutú lepivú masu utlačíme do tortovej formy vystlanej paiperom na pečenie. Boky vymastíme maslom a dáme predpiecť do vyhriatej rúry 180° na 10 minút. 

Medzitým si pripravíme tvarohovú zmes. Z mlieka, pudingového prášku a 1 čl kokosového cukru si uvaríme hustý puding, ktorý preložíme do misky a občasným miešaním necháme vychladnúť. Postupne doň pridáme všetky uvedené ingrediencie izbovej teploty vrátane proteínu a mixérom vyšľaháme. Podľa chuti môžete, alebo nemusíte ešte pridať sladidlo. Tvarohovú masu vylejeme na predpečený korpus a dáme znova do rúry cca na 25 – 30 minút. Na najspodnejšiu časť rúry uložíme plech s vodou, aby bol cheescake nadýchaný a vláčny. Ak necháte cheescake príliš prepiecť, nebude v strede vláčny, ale tuhý. Po dopečení ho ešte nechajte v zatvorenej rúre cca 20 minút a následne pootvorte ešte aspoň na 15 minút, aby príliš neklesol. 

Zatiaľ, čo cake v rúre “dochádza”, pripravíme si ovocné želé na vrchnú časť. Mrazené ovocie si vysypeme do hlbšej panvice a na miernom ohni občasne miešame, kým sa sčasti nerozmrazí. Tak doň primiešame 1 PL medu a ak je ovocie úplne mäkké, voda je aspoň spolovice odparená, pridáme 3 PL chia semiačok a dôkladne miešame. Tie nám vytvoria gélovitú hnotu. V tejto fáze je možné chia semienka vymeniť za klasickú želatínu podľa návodu. Ešte horúcu zmes vylejeme na teplý cheescake a necháme vychladiť pri izbovej teplote. Následne uložíme do chladničky a konzumovať môžeme najskôr po 3 hodinách chladenia. 

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook