INGREDIENCIE:

Cesto:

1 hrnček špaldovej celozrnej múky

2 PL medu

5 PL mlieka

3 PL jablkového pyré

štipka škorice

Puding:

600 ml mlieka

2 ks vanilkového pudingového prášku

2 PL medu

30 g masla

Krém:

500 g jemného tvarohu

150 g kyslej smotany

2 PL medu

1 odmerka vanilkový proteín

horká čokoláda na posýpku (voliteľné)

POSTUP:

Všetky suroviny na cesto spolu poriadne rozmiešame. Vzniknuté cesto natlačíme pomocou lyžice na spodok formy (s rozmerom zhruba 25×25 cm) vystlatej papierom na pečenie. Cesto pečieme 25 minút pri 180 stupňoch. Medzičasom si pripravíme puding podľa návodu a ešte do horúceho pridáme plátky masla, ktoré spolu poriadne vymiešame.  Hotový vylejeme na upečené cesto a krémeš zatiaľ odložíme na chladné miesto. V miske si zmiešame tvaroh so smotanou, sladidlom a proteínom. Keď nám vrch pudingovej vrstvy stuhol, nanesieme tvarohový krém. Krémeš dáme aspoň na 4 hodiny stuhnúť do chladničky a následne ho môžeme posypať/poliať čokoládou a podávať.

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook