INGREDIENCIE (5 porcií):

500g jemného 6,5 % tvarohu
250 g kyslej smotany
1 grécky jogurt
1 odmerka proteínu (voliťeľné)
3 PL medu (iné sladidlo)
3 PL kokosu

250 ml mlieka
1 čokoládový puding
20 g horkej čokolády

ovsené vločky
maslo
šťavnaté ďatle a slivky
ovocie podľa voľby a sezónnosti

POSTUP:

Najprv si z mlieka uvaríme podľa návodu puding s 1 čl medu. Ešte do horúceho pridáme na kúsky rozlámanú horkú čokoládu, ktorú miešaním rozpustíme a tým zintenzívnime chuť. Puding bude prirodzene hustejší. Necháme ho za občasného miešania vychladnúť. Medzitým si v mixéri rozmixujeme slivky a ďatle a jemnú pastu, ktorú prepojíme s vločkami a roztopeným maslom. Množstvo podľa chuti a preferencií. Mala by nám vzniknúť hutná zmes vločiek, ktorá bude tvriť základ dezertu, preto ju uložíme na dno pripravených pohárov a na ňu poukladáme v rozumnom množstve pripravené ovocie. V miske si ručne vymiešame tvaroh s proteínom, jogurtom a smotanou, dosladíme medom či iným sladidlom a môžeme pridať aj citrónovú kôru. Z pripravenej masy odoberieme do každého pohára po 2 lyžice a so zvyškom budeme ďalej pracovať. Polovicu masy vymiešame so strúhaným kokosom a polovicu s vychladeným pudingom. Následne vrstvíme znova zmes vločiek, ovocie, čokoládovú masu a odznova, kým to nezakončíme kokosovou zmesou. Na vrch môžeme postrúhať horkú čokoládu, naskladať ovocie či posypať orechami alebo kokosom.

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook