INGREDIENCIE:

Cesto:

3 vajíčka

1 PL medu, 1 PL kokosového cukru (alternatívneho sladidla)

0,5 dcl kokosového oleja

1 dcl acidofilného mlieka (kefíru)

5 PL detskej domácej výživy (u nás jablkovo-slivková)

1 hrnček celozrnej špaldovej múky (cca 250 ml hrnček)

1 ČL mletej škorice

1 ČL perníkového korenia

2 PL kakaa

1 ČL prášku do pečiva bez fosfátov (KPdP)

sušené slivky bez siričitanov

Plnka:

250 g kyslej smotany

250 g jemného tvarohu

50 g kvalitnej, aspoň 70 % horkej čokolády

1 PL kokosového oleja

sladidlo podľa chuti

 

POSTUP:

Vajíčka si v miske vyšľaháme s cukrom a medom dopenista. Pridáme roztopený kokosový olej, acidofilné mlieko a jablčné pyré (výživu) – premiešame. Následne prisypeme múku, škoricu, perníkové korenie a KPdP. Ako posledné, zľahka primiešame kakao a cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej paierom na pečenie zospodu, po bokoch vymastené maslom a vysypané kokosom. Do liateho cesta rovnomerne vložíme sušené slivky množstvom podľa chute.  Pečieme cca 30 minút na 180 stupňov. Po vybratí z rúry korpus nahrubo natrieme kvalitným domácim džemom (u nás slivková nutela) a necháme chvíľu vychladnúť. Medzitým si nad parou roztopíme kokosový olej a polovicu kvalitnej horkej čokolády. Pridáme 250 g kyslej smotany a 250 g jemného tvarohu. Môžeme ešte podľa chuti osladiť vhodným sladidlom. Chvíľu nad parou miešame, potom premiestnime na upečený a potretý korpus. Necháme chladiť v chladničke aspoň 2 hodiny, tak konzumujeme.

 

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook