INGREDIENCIE:
Cesto:
3 vajíčka
1 PL medu, 1 PL kokosového cukru (alternatívneho sladidla)
0,5 dcl kokosového oleja
1 dcl acidofilného mlieka (kefíru)
5 PL detskej domácej výživy (u nás jablkovo-slivková)
1 hrnček celozrnej špaldovej múky (cca 250 ml hrnček)
1 ČL mletej škorice
1 ČL perníkového korenia
2 PL kakaa
1 ČL prášku do pečiva bez fosfátov (KPdP)
sušené slivky bez siričitanov
Plnka:
250 g kyslej smotany
250 g jemného tvarohu
50 g kvalitnej, aspoň 70 % horkej čokolády
1 PL kokosového oleja
sladidlo podľa chuti
POSTUP:
Vajíčka si v miske vyšľaháme s cukrom a medom dopenista. Pridáme roztopený kokosový olej, acidofilné mlieko a jablčné pyré (výživu) – premiešame. Následne prisypeme múku, škoricu, perníkové korenie a KPdP. Ako posledné, zľahka primiešame kakao a cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej paierom na pečenie zospodu, po bokoch vymastené maslom a vysypané kokosom. Do liateho cesta rovnomerne vložíme sušené slivky množstvom podľa chute. Pečieme cca 30 minút na 180 stupňov. Po vybratí z rúry korpus nahrubo natrieme kvalitným domácim džemom (u nás slivková nutela) a necháme chvíľu vychladnúť. Medzitým si nad parou roztopíme kokosový olej a polovicu kvalitnej horkej čokolády. Pridáme 250 g kyslej smotany a 250 g jemného tvarohu. Môžeme ešte podľa chuti osladiť vhodným sladidlom. Chvíľu nad parou miešame, potom premiestnime na upečený a potretý korpus. Necháme chladiť v chladničke aspoň 2 hodiny, tak konzumujeme.
Najnovšie komentáre