POTREBUJEME:

  • 3 ks vajcia
  • 1/3 šálky kokosový cukor
  • 1PL med
  • 200 g špaldová hladká celozrná múka
  • 60 g mleté orechy
  • 1 ks bezfosfátový prášok do pečiva
  • 200 ml šľahačková smotana
  • 1 vanička  tvaroh
  • 60 gram čokoláda min. 55% tná
  • 1-2 hrste sušené hrozienka, slivky (čokoľvek nesladené a bez siričitanov)
  • 1 odmerka voliteľný proteínový prášok

POSTUP:

Rúru si predhrejeme na 160 stupňov bez ventilátora.

3 celé vajcia, med, cukor si v miske šlaháme do hustej peny. Medzitým si zmiešame múku, orechy, proteín a prášok do pečiva. Čokoládu si nožom pokrájame/ nasekáme na menšie kúsky.

 Do vyšľahaných vajec prilejeme šlahačkovú smotanu, tvaroh, pridáme čokoládu, hrozienka, slivky a prisypeme múku. Zapracujeme cesto.
Bábovkovú formu si vymastíme maslom/ kokosovým olejom a vysypeme špaldovou múkou či kokosom. Masu nalejeme do formy a dáme piecť na 30 minút, potom teplotu zvýšime na 180 stupňov a pečieme ešte 10-15 min. Vyberieme z rúry a necháme minimálne 30 minút postáť, tak vyklopíme. Je šťavnatá, vynikajúca s arašidovým či orechovým maslom.
Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook