POTREBUJEME:
- 3 ks vajcia
- 1/3 šálky kokosový cukor
- 1PL med
- 200 g špaldová hladká celozrná múka
- 60 g mleté orechy
- 1 ks bezfosfátový prášok do pečiva
- 200 ml šľahačková smotana
- 1 vanička tvaroh
- 60 gram čokoláda min. 55% tná
- 1-2 hrste sušené hrozienka, slivky (čokoľvek nesladené a bez siričitanov)
- 1 odmerka voliteľný proteínový prášok
POSTUP:
Rúru si predhrejeme na 160 stupňov bez ventilátora.
3 celé vajcia, med, cukor si v miske šlaháme do hustej peny. Medzitým si zmiešame múku, orechy, proteín a prášok do pečiva. Čokoládu si nožom pokrájame/ nasekáme na menšie kúsky.
Do vyšľahaných vajec prilejeme šlahačkovú smotanu, tvaroh, pridáme čokoládu, hrozienka, slivky a prisypeme múku. Zapracujeme cesto.
Bábovkovú formu si vymastíme maslom/ kokosovým olejom a vysypeme špaldovou múkou či kokosom. Masu nalejeme do formy a dáme piecť na 30 minút, potom teplotu zvýšime na 180 stupňov a pečieme ešte 10-15 min. Vyberieme z rúry a necháme minimálne 30 minút postáť, tak vyklopíme. Je šťavnatá, vynikajúca s arašidovým či orechovým maslom.